TALLER DE SABÓ
Dia 15 els alumnes de 3r F i 4D varem fer un taller de sabó amb l'ajuda de na Maria Florit, encarregada de mostrar-nos es procediment d'elaboració.
INGREDIENTS:
- 665 g d'oli d'oliva refregit
- 93,8 g de sosa càustica
- 241 g d'aigua estilada o embotellada
- Unes gotes d'aroma alimentari al gust
ELABORACIÓ:
En primer lloc na Maria ens va explicar que per fer aquest taller s'hauria de tenir molta precaució, ja que utilitzaríem sosa càustica i aquesta substancia pot provocar cremades greus.
Varem començar pesant sa sosa càustica.
Varem començar pesant sa sosa càustica.
Llavors varem afegir 241 g d'aigua (destil·lada).
Una vegada afegida s'aigua, varem mesclar la sosa i remenaren fins que va quedar totalment liquida.
Fet aquesta passa varem afegir l'oli refregit i tornarem remenarem fins que va quedar una massa semblant a una natilla.
Una vegada afegida s'aigua, varem mesclar la sosa i remenaren fins que va quedar totalment liquida.
Fet aquesta passa varem afegir l'oli refregit i tornarem remenarem fins que va quedar una massa semblant a una natilla.
Ja feta sa massa introduirem unes gotes d'aroma alimentari al gust.
Na Maria Florit ens va donar uns tetrabrics amb el sabó que va fer ella un dia abans.
Per acabar els varem tear a on estava ficat es sabó i decorar-em sa peça al nostre gust.
OBSERVACIONS
Per acabar els varem tear a on estava ficat es sabó i decorar-em sa peça al nostre gust.
OBSERVACIONS
- Una vegada fet es sabó, s'aura de deixar 3 setmanes reposar, per que es pugui emprar ja que seria perillós emprar-lo abans per mor de la substancia química.
- Per fer aquest tipus d'elaboració, hem d'emprar una protecció adequada.
- Els utensilis haurien de ser de acer inoxidable o silicona.
- En cas de cremada s'hauria de aplicar vinagre, però si es greu sa cremada s'hauria d'acudir ràpidament a l'hospital.
ANDREA FRIAS RAMOS I FRANCISCA GONZÀLEZ ESCALONA 3R F.
L'aroma era de sabó de marsella i no alimentari.
ResponEliminanota: 7.5
ResponElimina