ORIGEN
NECESSITATS DE LA SOJA
Les températures óptimas (del clima) per al desenvolupament de la soja a de estar entre 20-30 graus encare que poden estar sota -2 graus sense morir.La soja no es un cultiu molt exigent,es a dir no fa falta que estigui en terrenys molt fertilitzants,l'únic problema que dona es que es susceptible amb els terrenys arenosos i desnibellats perque necessita molta aigua.
MALALTIES DE LA SOJA I COM LES EM D'EVITAR
Les malalties mes destacades son causades per els fongs fusarium,verticillium i rhizoctonia.
Les virasis mes frecuents son:SMV,BYV i TRSV.La transmiciò d'aquets virus son atraves d'insectes.
PROPIETATS
La soja es molt bona per a reduir el colesterol en sang.
Es diu que es bona per evitar el cancer.
Es bona per prevenir la diabetes i el restrenyiment perque llibera el sucre molt lentament.
PRINCIPALS PRODUCTORS
Aquests son uns dels paisos que produeixen una mayor quantitat de soja.
1 Estados Unidos: 108,354,000
3 Argentina: 57,000,000
4 China: 11,500,000
5 India: 9,500,000
6 Paraguay: 8,800,000
7 Canadá: 5,950,000
PRODUCTES DERIVATS DE LA SOJA
La soja es un aliment molt consumit a l'Àsia des de fa 5000 anys.Dels productes mes consumits a occident procedent de la soja son les begudes o salses amb extracte de soja,postres i el tofu.
Begudes:Llet de soja,batuts,salses...
Postres:A partir de la llet de soja es poden fer infinitas de postres,siria ser un substitutiu.
LINKS A VIDEOS INFORMATIUS
La soja, un alimento de primera - YouTube 5 min aprox.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada